3 Aralık 2008 Çarşamba

Ayva Tatlısı


Benimde ilk defa denediğim bir tatlı,hafif olduğu için de çok beğendim.
Malzemeler:(4 Kişilik)
2 ayva
1 su br. şeker
1 çay k.kırmızı gıda boyası
1 su br. süt
1 paket krem şanti
üzeri için:toz ceviz yada fıstık
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyun,ortadan ikiye kesin.Çekirdeklerini ayvaları pişireceğiniz tencerenin içine atın,ikiye böldüğünüz ayvaları tencereye koyun,üzerine 1 su br. su ve 1 çay k. gıda boyasını katın ve karıştırın.Şekeri ve boyalı suyu tencereye dökün pişirmeye başlayın,yaklaşık olarak 15-20 dk.kısıkta pişirin.Yumuşayınca tencereden alın ve soğumaya bırakın.Krem şantisini çırpın,soğutun ve tatlının üzerine koyun, ceviz serperek servis yapın.Krem şanti yerine kaymakta kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: