6 Aralık 2008 Cumartesi

Mercimek Çorbası


Bu çorba aslında herkesin bildiği kolay bir çorba,mercimeğin en zor kısmı rengini açık yapabilmektir.


Çok kolay bir yolla çorbamızın rengini açık yapabiliriz,içine atacağımız 3-4 parça limon tuzu rengini çok güzel yapar.

Malzemeler

1 su br. mercimek, 1 kuru soğan, 3 parça limon tuzu, 2yk.tereyağ,nane,pulbiber,tuz
2yk. un
Yapılışı:
mercimeği yıkayın,soğanla birlikte pişirin.İçine limon tuzlarını atın,iyice pişince blendırdan geçirin.Ayrı bir kaba alın,yağı tencereye koyun üzerine unu dökün ve kavurun,çorbayı ekleyip tekrar blendırdan geçirin.Üzerine nane ve biber dağlayarak servis yapın.

Hiç yorum yok: