2 Ocak 2009 Cuma

Arnavut Ciğeri


Arnavut Ciğeri soğuk olarak yenen hoş bir yemek.Ciğerin tadı tek başına biraz ağır gelebilir,burda ise yanında servis edilin patates kızartması ve maydanozları farklı bir tad ortaya çıkarıyor.
Malzemelerı:500 gr dana ciğeri(zarı soyulmuş ve küp doğranmış)
2 adet patates
yarım demet maydanoz
1 küçük soğan
5 yk.un
1 tatlı k. pul biber
1çay. tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Önce küp doğranmış patatesler kızartılır.Un ve pul biber bir kapta karıştırılır,ciğerler bu una iyice bulanır ve süzgece alınır.Fazla un elenir,ciğerler kızgın yağa atılır ve üzeri bir kapakla kapatılır.Yaklaşık olarak 3-4 dk. kızartılır,tabağa çıkartılır ve üzerine tuz serpilir, tekrar üzeri kapakla örtülür 5 dk öyle bekletilir ve patateslerle karıştırılır.Üzerine ince doğranmış maydanoz ve soğan konur.Ilık yada soğuk olarak servis edilir.

1 yorum:

Gönül Mutfağı dedi ki...

ellerinize sağlık..birazdan ben de ciğer yapacağım,tarif bakıyordum;)