15 Ocak 2009 Perşembe

AŞURE


Aşure için gereken malzemeler:

2 su br. buğday, 1 su br nohut ,1 su br kuru fasulye ,1,5-2 kilo şeker(zevkinize göre) 2 elma,2 portakal,15-20 adet kuru kayısı,kuru üzüm
Üzeri için:Tarçın ,ceviz,nar,fındık,fıstık vs...
Buğday. nohut ve fasulye ayrı kaplarda 1 gece önceden ıslatılır.Sabah özellikle buğday 2-3 kez yıkanır ve tencereye su eklenerek pişirilmeye başlanır.ilk kaynayan su dökülür ve tekrar su konarak pişirilmeye başlanır.nohut ve fasulyelerde haşlanmak üzere ayrı tencerelere konur.
Buğday iyice kaynayıp patlamaya başlayınca içine pişen nohut ve fasulyeler eklenir.Küçük doğranmış kayısı,kabuğu soyulup küp kesilmiş portakal ve elma (portakalın kabuğunu içine rendelerseniz çok hoş oluyor) kuru üzüm eklenir karıştırılarak pişirilir.En son şekeri ilave edilir,1 taşım kaynatılır,kaselere servis yapılır.
not: fasulye ve nohutu çok güzel haşlayın yoksa şeker eklenince çok sertleşiyorlar.
Üzeri isteğe göre süslenir.Allah kabul etsin,eviniz huzur ve bereket dolsun...

Hiç yorum yok: