3 Ocak 2009 Cumartesi

Beşamel Soslu Püre


Güzel bir ara sıcak,yada et yanına servis yapılabilecek lezzetli bir garnitür.Veee tabiki pratik(ee ben pratik bi insanım yemeklerde pratik)
Benimki borcamdan bile taştı,siz daha derin bir borcam kullanın.
Malzemeler:
1 adet haşlanmış ve didilmiş tavuk göğsü
5-6 patates, tuz, karabiber
beşamel sos için: 2 yk un, 2 yk yağ(ben tereyağ kullandım)2 su br süt (azar azar ilave edin, koyu olmayan bi sos olsun)
üzeri için kaşar rendesi
Yapılışı:
Patatesler soyulur ve haşlanır,püre haline getirilir borcamın en altına yayılır.Beşamel sos için yağ ve un kavrulur yavaş yavaş süt ilave edilir,tuzu eklenir kıvamı olunca altı kapatılır.Haşlanmış ve didilmiş tavuklar sosa katılır ve patateslerin üzerine serilir,en üste kaşar rendesi serpilir,200 lik fırına verilir.Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin... Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: