3 Ocak 2009 Cumartesi

Domates Çorbası


Lezzetli ve tabi ki pratik.


Malzemeler:
2 yk tereyağı( yk =yemek kaşığı)
2 yk un
1 yk salça
3-4 domates
1 su br süt
tuz kaşar rendesi
Yapılışı:
yağ bir tencerede eritilir, un içine katılır ve kavrulur.Üzerine salça ilave edilir ve azıcık daha kavrulur.Domatesler ister rendelenir, ister robottan geçirilir ve çorbaya katılır.Suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.Tam kaynara çıkmadan sütü ilave edilir.Pürüzsüz olmasını isterseniz el blendırını kullana bilirsiniz çok işe yarıyor.Tuzu katın ve altını kapatın.Servis sırasında kaşar peynir çok yakışıyor tavsiye ederim.Benim yaptığım gibi fırında bayat ekmeklerinizide kurutup servis sırasında suna bilirsiniz...... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: