2 Ocak 2009 Cuma

Karnıbahar Kızartması


Karnıbaharı çocuklara yedire bilmenin en kolay yolu(bence) çünkü oğlum bunu çok severek yiyiyor.
Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar
1 su br. un
3 yumurta tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Bir tencerede kaynattığınız suya karnıbaharı çiçek çiçek bölüp atın.Yaklaşık olarak10-15 dk arası haşlayın,aralarına çatal batırarak kontrol edinki fazla pişmesi yoksa kızartırken dağıla bilir.
Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın,unada tuz ekleyin.Haşlanmış karnıbaharları süzün ve 5 dk soğutun.Daha sonra karnıbaharları önce una sonra yumurtaya bulayın,fazla yumurtasını akıtın ve kızgın yağa atın.Alt üst çevirerek kızartın, servis tabağına alın.Ilık olarak servis yaparsanız daha hoş oluyor.

Hiç yorum yok: