18 Şubat 2009 Çarşamba

HASANPAŞA KÖFTE

Hasanpaşa köfte......

Malzemeler:
  • 500 gr. kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 dilim ekmek içi
  • 1 yumurta
  • tuz.karabiber.kırmızıbiber
  • 3 haşlanmış patates
  • kaşar rendesi
  • yarım su br. süt

Yapılışı:

  • Soğan rendelenir,kıyma, ıslatılmış ekmek içi,yumurta ve baharatlar katılarak köfte yoğrulur.15 dk dinlendirilir.
  • Ayrı tencerede haşlanmış patatesler ezilir,biraz tereyağ ve süt ile püre haline getirilir.
  • Köfteler yuvarlanır ve içleri çanak şekline getirilir.Tepsiye dizilir 200 derecede ısınmış fırında 10 dk pişirilir.Yarı pişmiş köftelerin üzerine birer kaşık püre konur,dilimlenmiş kaşar konur ve kaşar eriyip kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUNN......


Misafirleriniz için hem lezetli hem sunumu şık bir et yemeği.

Hiç yorum yok: