4 Şubat 2009 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ


Ispanaklı gül böreği:


malzemeler:


  • 4 yufka
  • 1 kuru soğan
  • yarım kilo ıspnak
  • 1 su br. süt
  • yarım su br. sıvıyağ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • tuz,karabiber
  • çörek otu

Yapılışı:

  • Tencere biraz sıvı yağ koyun,yemeklik doğradığınız soğanları içine katın ve kavurun.Ispanakları iyice yıkayın ve doğrayın,kavrulmuş olan soğanlara ilave edin.Tuzunu v biberini katın kendi suyunu çekene kadar pişirin.
  • İç harcı için olan sütü yumurtayı ve yağı ayrı bir kapta karıştırın.
  • yufkaları tezgaha serin ve 4'e bölün,üzerlerine sütlü harçtan sürün,geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyun rulo yapın.Yaptığınız ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.Yumurta sarısı ve çörek otu sürüp fırına verin.200 derecede kızarana kadar pişirin.
  • Servisini sarımsaklı yoğurt eşliğinde yaparsanız çok lezzetli olur.Afiyet olsun.............

Hiç yorum yok: