MALZEMELER:
- 2 YK salça
- 2 yk tereyağ
- 1 su br erişte
- 200 gr. kıyma
- karabiber, tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Tencereye yağı koyun eritin üzerine salçayı ilave edin kavurun.Üzerine sıcak su ekleyin.Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edip erişteler yumuşuncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir kapta kıymayı tuz ve biberle yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
- Erişteleriniz pişince köfteleri iave edin,10 dk. pişirin.
- Ayrı bir kasede yoğurdu ve yumurta sarısın çırpın.Çorbaya ilave etmeden biraz çorbanın suyuyla ılıklaştırın ki kesilmesin.Terbiyesini yaptıktan sonra.altını kapatın.Servis sırasında nane serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN.............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder