18 Şubat 2009 Çarşamba

KREPTE TAVUK SOTE


Bu yemeği etlede yapmanız mümkün, iki şekilde de çok lezzetli oluyor.Misafirleriniz için çok ideal bir yemek,deneyin derim...

MALZEMELER:

  • KREP İÇİN:6 adet
  • 2 yumurta
  • 1 su br. süt
  • 1 su br. un
  • tuz
  • TAVUK SOTE İÇİN:
  • 2 tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 3 çarliston biber
  • 1 yk salça
  • 2 domates
  • tuz,karabiber
  • BEŞAMEL SOS İÇİN:
  • 2 yk tereyağ
  • 2 yk un
  • 1,5 su br süt
  • tuz
  • kaşar rendesi

YAPILIŞI:

  • Krep için gerekli olan bütüm malzemeyi mikserle çırpın bozadan daha cıvık bir kıvamda olsun(süt ilavesi yapabilirsiniz)Tavaya bir kepçe dökün çevirerek her yere yayılmasını sağlayın.Yağsız tavada altlı üstlü pişirin.
  • Tencereye 3 yk sıvı yağ koyun kızdırın,üzerine yemeklik doğradığınız soğanı katıp kavurun.İnce doğradığınız biberleride ilave edip kavurmaya devam edin.Salçayı,küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip tavuklar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • En son küp doğranmış domates ve baharatlarını ekleyin 1 çay br. kadarda su ekleyip pişirin.
  • Krepleri tepsiye koyun ortasına bu harçtan 2 yk koyun ve 4 kenarını ortada buluşturup kürdanla tuturun.
  • Beşamel sosunuda yağ ve unu kavurup,yavaş ilave ettiğiniz süt ile pişirin.
  • ters çevirdiğiniz kreplerin üzerine 1 yk kadar beşamel sos döküp kaşar rendesiyle fırına verin. Kaşar eridiğinde çıkarıp sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok: