18 Şubat 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Tarifini devletsah'tan aldım ve çok memnun kaldım.Ne zamandır yapmak istediğim bu yemeği lezzetli olurmu olmazmı kaygısıyla yapamıyordum ama tariflerini beğendiğim devletşahın tarifiyle yapınca pişman olmadım..

MALZEMELER:

  • 2 orta boy kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 küp şeker
  • tuz
  • 1 kuru soğan
  • zeytinyağ
  • kereviz sapları
  • 2 portakal suyu
  • yarım limon suyu



YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı yemeklik doğramadan bütün şekilde zeytinyağda kavurun.Üzerine yarım ay şeklinde doğradınız havuçları ekleyin.
  • Küp doğranmış kerevizi ve patatesi ekleyin,şekerini, tuzunu katın.Portakal suyu ve limon suyunu ilave edin(eğer yeterli olmazsa üzerine normal suda dökebilirsiniz)En son kereviz saplarını ekleyip kısık ateşte pişirin.

AFİYET OLSUN.......



Hiç yorum yok: