4 Şubat 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI SARMA


Zeytinyağlı sarma


  • malzemeler:
  • 2 su br. pirinç
  • 1 kuru soğan
  • yarım çay br. dolmalık fıstık
  • 1 çay br. kuş üzümü
  • nane,tarçın,tuz, pul biber,karabiber,2 kesme şeker
  • 250 gr. yaprak
  • 1 çay br. zeytinyağ

Yapılışı:

  • yağı bir tencereye alın,üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.Dolmalık fıstığıda ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ilave edin,2 su br. suyla diri olarak pişirin.
  • Pirinç suyunu çekince baharatlarını,sıcak suda 15 dk.beklettiğiniz kuş üzümünü ekleyip soğumaya bırakın.
  • Yapraklarınız salamuraysa 3 defa soğuk suda yıkayın 15 dk.sıcak suda bekletinki fazla tuzu çıksın.
  • Daha sonra marifetinizi gösterin ve yaprakları ince ince sarın....
  • Tencerenin içine de yarım çay br. zeytinyağ gezdirin,dolmaları 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve pişirin........Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: