14 Mart 2009 Cumartesi

ISPANAKLI KREP

Ispanaklı krep, et yemeklerinin yanında çok güzel, sıcak bir garnitür.
MALZEMELER:

KREP İÇİN:

  • 2 yumurta
  • 1 su b. un
  • 1,5-2 su br süt(kıvamınız koyu olursa krepleriniz kalın olur,bozadan daha cıvık olsun)
  • tuz

İÇİ İÇİN:

  • 500 gr. ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • karabiber tuz
  • beşamel sos
  • kaşar rendesi

YAPILIŞI:

  • Krep için olan bütün malzemeyi el mikseriyle çırpın.İlk krepte tavaya 1 çay k.yağ koyup ,1 kepçe hamurdan döküp tavayı çevirerek yayın, pişirin,arkasınıda çevirip pişirin.Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.Kolay gelsin:))))
  • Ayrı tavada yemeklik doğranmış soğanı yağ ile kavurup,yıkanmış ve doğranmış ıspanağı ilave edin.Su ilavesi yapmadan kendi suyunu salıp, çekene kadar kavurun.Tuzunu ve biberini ekleyip altını kapatın.(Ispanak çok tuzu kaldırmaz,bu yüzden tuzu az koyun)
  • Beşamel sosuda hazırlayın,krepleri açın üzerine bir kat beşamel sos sürün bir kenarına ıspanaklı harçtan koyun sigara böreği gibi sarın.Üzerine kalan sosu dökün kaşar serpip fırına verin.Kaşar eriyince fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.......



Hiç yorum yok: