13 Mart 2009 Cuma

KABAK GRATEN

Evet nihayet geldim,uzun zamandır fırsat bulamadığım için yaptığım tarifleri ekliyemiyordum, bu gece acısını çıkarıcaz inşallah.....Bu tarifi kuzenim Esra' dan almıştım,sunumu şık, hafif ve besleyici bir yemek,hem de lezzetli,ailemizin gurmesi Esra'ya teşekkürler:)))))

KABAK GRATEN

MALZEMELER:

  • 4 kabak
  • 1 kuru soğan
  • 300 gr.kıyma
  • 1 yk. salça
  • 1/4 demet dereotu
  • beşamel sos için:
  • 2 yk tereyağ
  • 2 yk un
  • 1,5-2 su br.süt(yavaş ekleyin cıvık olmasın)
  • 1 su br kaşar rendesi

YAPILIŞI:

  • Kabaklarınızı yıkayın, ortadan ikiye bölün içi su dolu tencereye koyun.Kabaklarınız haşlanırken, ayrı tavada yağ kızdırın yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurun.Kavrulmuş soğanlara kıymayıda ekleyin,tuzunu ve karabiberini katıp kıyma pişene kadar kavurun.En son ince kıydığınız dereotunu kıymaya ekleyip altını kapatın.
  • 10 dk haşladığınız kabaklarınızı(bir çatal batırarak yumuşadıklarını kontrol edin) borcama çıkarın.
  • Kabaklarınız içleri kaşıkla oyulabilecek kadar yumuşak ama dağılmayacak kıvamda olsunlar.
  • Kabakların içini tatlı kaşığı yardımıyla çıkartın içine hazırladığınız kıymalı harcı koyun.
  • Ayrı tencerede yağı ve unu kavurup yavaş eklediğininiz sütle beşamel sosunuzu yapın kıymalı harcın üzerine dökün en üste kaşar serpin.Salçanın 1 su br suyla kıvamını açın kabakların dibine dökün fırına verin.Üzeri kızarıp sosunun kıvamı koyulaşana kadar fırında tutun (bu işlemin çabuk olması için salçayı açtığınız suyu sıcak kullanın.)sıcak servis yapın.Afiyet olsun..........

Hiç yorum yok: