27 Mart 2009 Cuma

MANTI ÇORBASI


Mantı çorbası
MALZEMELER:
  • 1 kase hazır yada elde açılmış mantı
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yk un
  • tuz,pul biber
  • 2 tk. tereyağ

YAPILIŞI:

  • Mantılarınızı 6 su br. kaynamış suya atın.2 çk. sıvıyağıda tencereye dökünki birbirlerine yapışmasınlar.
  • Ayrı kasede yoğurdu ve unu iyice çırpın,tenceredeki sıcak sudan bir kepçe bu karışıma dökün ki kesilmesin.Pişmiş olan mantıların üzerine yoğurtlu karışımı yavaş yavaş dökün.Bir iki taşım kaynatın tuzunu ilave edip,altını kaptın.En son ayrı bir tavada yağı eritin içine pulbiberi döküp yakın,çorbanın üzerinde gezdirin.AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok: