23 Mart 2009 Pazartesi

RENKLİ KURABİYELER(ROYAL İCİNGLİ)

Royal icing için:


  • Hamura koyduğunuz yumurtadan kalan yumurta beyazını temiz bir kaba alın,mikserle çırpmaya başlayın.İyice kar olana dek çırpın.1 veya 1,5 su br.(kıvamını nasıl isterseniz öyle ayarlaya bilirsiniz)pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin.En son 2 damla limon suyunu içine sıkın ve çırpma işlemini durdurun.

  • Arzu ettiğiniz renklerle renklendirin,bir kaşık yada sıkma torbası yardımıyla kurabiyelerinizi süsleyin.

  • NOT:Önemli olan yumurta beyazının tek başına kar haline getirilmesiymiş.Hepsini birden katıp çırpınca aynı sonuç çıkmıyor ortaya.

Çocuklarımın favorisi bunlar oldu...






Hiç yorum yok: