23 Mart 2009 Pazartesi

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

Şehriyeli pilavda yeni boyut....

MALZEMELER:
  • 2 SU BR. PİRİNÇ
  • 1 SU BR. TEL ŞEHRİYE
  • 2 ÇK.TEREYAĞ
  • 1 ADET HAŞLANMIŞ, DİDİLMİŞ ,TAVUK GÖĞSÜ
  • TUZ
  • 1 kesme şeker
  • 5-6 damla limon

YAPILIŞI:

  • Yağınızı tencereye koyun ve eritin(ben 2 yk. kadarda sıvıyağ koyarımki tereyağ yanmasın)yıkanmış pirinçlerinizi ilave edin 5 dk kadar kavurun.3,5-4 su br kadar suyu ilave edin ve pişmeye bırakın.En son kesme şekeri ve limon suyunu katın,altını kısın.
  • Bir tavaya 3 yk kadar sıvıyağ koyun şehriyeleri içine atın ve kavurmaya başlayın.Şehriyeler altın rengine dönünce 1 çay br.kadar suyu içine katın ve pişirin.
  • Bir kek kalıbına streç flim yayın en alta şehriyeleri koyun üzerine bir kat pilav döşeyin arasına tavukları koyun en üste tekrar pilav koyun bastırın ve ters çervirin. afiyet olsunnnnnn.


Hiç yorum yok: