13 Nisan 2009 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ



Hafif ve çok lezzetli bir yaz tatlısı.

MALZEMELER:

  • 1 KİLO SÜT
  • 1 SU BR. ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK UN
  • 1 VANİLYA
  • 50 GR. MARGARİN
  • 300 GR. ÇİLEK
  • 1 SU BR. PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

  • Muhallebi için sütü, şekeri,unu karıştırarak pişirin.Kaynayıp altını kapattıktan sonra yağını ve vanilyasını katın el blendrı yardımıyla akışkan bir kıvama getirin.İçine 1 yk su koyduğunuz borcama dökün ve soğumaya bırakın.
  • Çİlekleri yıkayın saplarını koparın,üzerine pudra şekerini dökün, blendırdan geçirin(pürüzsüz bir kıvam alsın)Soğuyan muhallebilerinizi tabağa aldığınızda çilekli sostanda üzerine dökün ve servis yapın....Emin olun herkes çok beğenecek:)))

Hiç yorum yok: