3 Mayıs 2009 Pazar

SÜTLAÇ


Sütlaç; hafif, lezzetli, geleneksel bir tatlı....Tarçın; mutluluk veren baharat. Güzel bir ikili....
MALZEMELER:
  • 1 kilo süt
  • 1.5 çay br. pirinç
  • 2.5 su br. şeker
  • 3 yk . pirinç unu
  • 5 su br. su
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:

  • Pirinçleri yakayın ve süzün, 5 su br. suyla pişirmeye başlayın.Pirinçler iyice patlayıp,suyunu çekene kadar pişirin(iyi pişmesi çok önemli,içine şeker girince pirinçler biraz sertleşiyor onu hesaba katın.)
  • daha sonra sütünü ilave edin,kaynayana kadar arada bir ,kaynadıktan sonra sık sık karıştırarak pişirin,(15 dk)Pirinç ununu 1 su br. soğuk suyla ezin,içine dökmeden evvel sütten biraz bardağa döküp ılıklaştırın,daha sonra yavaş yavaş ilave edin, 10 dk da kıvamını alması için kaynatın, en son şekerini katın 1 taşım kaynatın, vanilyasınıda ekleyip kaselere boşaltın.

Hiç yorum yok: