13 Nisan 2009 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ



Hafif ve çok lezzetli bir yaz tatlısı.

MALZEMELER:

  • 1 KİLO SÜT
  • 1 SU BR. ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK UN
  • 1 VANİLYA
  • 50 GR. MARGARİN
  • 300 GR. ÇİLEK
  • 1 SU BR. PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

  • Muhallebi için sütü, şekeri,unu karıştırarak pişirin.Kaynayıp altını kapattıktan sonra yağını ve vanilyasını katın el blendrı yardımıyla akışkan bir kıvama getirin.İçine 1 yk su koyduğunuz borcama dökün ve soğumaya bırakın.
  • Çİlekleri yıkayın saplarını koparın,üzerine pudra şekerini dökün, blendırdan geçirin(pürüzsüz bir kıvam alsın)Soğuyan muhallebilerinizi tabağa aldığınızda çilekli sostanda üzerine dökün ve servis yapın....Emin olun herkes çok beğenecek:)))

ZEBRA KEK

ZEBRA KEK için gerekli malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su br. toz şeker
  • 1 su br. sıvıyağ
  • 8 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı süt
  • 3 çk. kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:

  • Yumurta ve şekeri,şeker eriyinceye kadar çırpın.Sütü ve yağı ilave edin,elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayla çırpın.
  • Hamuru ikiye bölün,birine kakao ve 3 çk.süt ilave edip çırpın.Kek hamurlarınız hazır,sıra kalıba sırayla dökmede:)
  • Her harcın içine birer kepçe koyun,yağlanmış kelepçeli kalıbın ortasına bir kepçe beyaz harçtan koyun,sonra onunda tam ortasına kakaolu harçtan koyun,sırayla bütün harcı bitirin.Hamura hiçbir şekilde müdahale etmeyin o kendi kendine yayılıyor.
  • En son ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 55 dk. pişirin. AFİYET OLSUN.....


7 Nisan 2009 Salı

MİLFÖYLÜ ÇUBUKLAR


Çok kaloy,tatlı krizine girdiğiniz zaman 10 dk.yapabileceğiniz bir seçenek.
Malzemeler:
  • 4 parça milföy
  • 1 çay br.şeker
  • 1 çay k. tarçın
  • 1 yumurta beyazı
  • isterseniz dövülmüş ceviz

YAPILIŞ:

  • Milföyleri ince şeritler halinde kesin.şekeri,tarçını,cevizi karıştırın.milföyleri önce yumurta beyazına sonra şekerli karışıma bula tepsiye diz.200 derecede pişir.....

PANDİSPANYA VE PANDA PASTA

Panda pastayı oğlumun doğum gününde arkadaşları ile birlikte yemesi için yaptım.Yaptımda tam istediğim şekle getiremedim.Şekli her ne kadar biraz garip olsada tadı çok güzeldi.
İyi ki doğdun oğlum.....
İyi ki varsın....


Bu pastanın pandispanyalarının tarifini vermek istiyorum.Birincisinin yapılışı çok kolay,tadıda çok güzel.
İkincisinin yapılışı zor,tadı güzel.Bu durumda bence birinciyi tercih edin.


1.PANDİSPANYA İÇİN MLZEMELER:
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 kahve fin.süt
  • 1 paket kakao

Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın(5 dk)Sütü,kakaoyu ve vanilyayı ekleyin,çırpmaya devam edin.En son elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.Altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökün.180 derecede pişirin.(25-30 dk.)




2.pandispanya tarifi:

MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fin. şeker
  • 3 kahve fin. un
  • 1 kahve fin. yoğurt
  • 2 yk. kakao
  • 2 yk.sıvıyağ
  • 3 yk.kaynar su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

YAPILIŞI:

  • Yumurtanın beyazını ve sarısını ayır.Beyazları cam kasede(öyle daha çabuk katılışıyormuş)kar haline getir,şekerin yarısını yavaş yavaş beyazlar kat(çırparak)
  • Sarılarını,şeker ile çırpmaya başla,kaynar suyu ilave et,boza kıvamına gelene kadar çırp.Yağı yoğurdu ekle çırpmaya devam et.Toz malzemeleri eleyerek ekle,bu malzemeleri yumurta beyazlarıyla tahta kaşık yardımıyla harmanla(köpükleri söndürme)Yağlanmış kalıb dök(24 cm. kelepçeli kalıp)180 derecede 45-50 dk pişir.ilk 40 dk.hiç kapağını açma.





TUZLU KURABİYE


Tuzlu Kurabiye:
MALZEMELER:
  • 250 gr. margarin(oda ısısında)
  • yarım çay br.sirke
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay k. kabartma tozu
  • çörek otu,susam
  • aldığı kadar un

YAPILIŞI:

  • Oda ısısına gelmiş margarini,bütün malzemelerle birlikte yoğurun.Yavaş yavaş ununu ilave edin,kulak memesi kıvamına gelince istediğiniz şekli verin,üzerine yumurta sarısı sürün,çörek otu serpin,190 derecede pişirin.