Malzemeler:
100 gr. gerdan eti veya kuşbaşı et,2 yk.tereyağ,2 yk.un,tuz, 1 yumurta sarısı,yarım limon suyu,pul biber.
Yapılışı:
Et tencereye konur üzerini geçicek kadar su ilave edilir(6 su br.)ve pişmeye bırakılır.Etler iyice yumuşayınca tencereden çıkarılır ve didiklenir.Ayrı bir kasede un ve 1 br su iyice çırpılır,yavaş yavaş kaynayan et suyuna ilave edilir. 5 dk. kaynatılır.Tuzu ilave edilir.Yine ayrı kasede yumurta sarısı ve limon suyu karıştırılır,kaynayan çorbaya ilave edilir.Etler içine katılır, bir tavada yağ eritilir içine pul biber eklenir,çorbanın üzerinde gezdirilir.Afiyetle içilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder