Arnavut Ciğeri soğuk olarak yenen hoş bir yemek.Ciğerin tadı tek başına biraz ağır gelebilir,burda ise yanında servis edilin patates kızartması ve maydanozları farklı bir tad ortaya çıkarıyor.
Malzemelerı:500 gr dana ciğeri(zarı soyulmuş ve küp doğranmış)
2 adet patates
yarım demet maydanoz
1 küçük soğan
5 yk.un
1 tatlı k. pul biber
1çay. tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Önce küp doğranmış patatesler kızartılır.Un ve pul biber bir kapta karıştırılır,ciğerler bu una iyice bulanır ve süzgece alınır.Fazla un elenir,ciğerler kızgın yağa atılır ve üzeri bir kapakla kapatılır.Yaklaşık olarak 3-4 dk. kızartılır,tabağa çıkartılır ve üzerine tuz serpilir, tekrar üzeri kapakla örtülür 5 dk öyle bekletilir ve patateslerle karıştırılır.Üzerine ince doğranmış maydanoz ve soğan konur.Ilık yada soğuk olarak servis edilir.
1 yorum:
ellerinize sağlık..birazdan ben de ciğer yapacağım,tarif bakıyordum;)
Yorum Gönder