HAMURU;
- 150 gr. margarin
- 1 yumurta
- 1 su br. pudra şekeri
- vanilya
- un
KREMASI;
- 1 lt. süt
- 2 kahve fin.un
- 2 kahve fin. şeker
- 1 paket toz şanti
- 50 gr. margarin
- 1 p. vanilya
- meyva,süslemek için çikolata
YAPILIŞI;
- Hamuru için,margarini,şekeri ve yumurtayı iyice harmanlayın,ununu ve vanilyasını katın yumuşak bir hamur elde edin.Tart kalıplarınızı yağlayın,kopardığınız küçük bezeleri merdaneyle açıp kalıba yerleştirin.Fazlalıklarını kesin,180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sütü,unu ve şekeri karıştırarak pişirin.Piştikten sonra altını kapatın, yağını ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakın.
- Kremanız soğuduktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın. Hamurdan Kalıplarınızın içini kremayla doldurun,üzerini meyvalarla süsleyin.Çikolataları benmari usulü eritin çilekleri süsleyin.
- NOT:bitter çikolatayı eritirken 1 tatlı kaşığı margarin ilave edin.Beyaz çikolatayı eritirken yağ eklemeyin çikolata kesiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder