Çilek yazın en güzel meyvalarından ilk sıraya sahip olanı bence....Tatlıların, pastaların en yakışanı,en yakışıklısı....Çikolataylada buluştumu doyulmaz yemesine,mutluluk bu ikilide gizli....
MALZEMELER:
KEK İÇİN:
- 4 yumurta
- 4 kahve fin. şeker
- 4 kah.fin. un
- 1,5 kah. fin. süt
- 1 paket kakao
- 1 p. vanilya
- 1 p. kabartma tozu
- piştikten sonra ıslatmak için 1 br. süt.
içine:
- 1 paket krem şanti
- 1,5 su br. süt
- 1 p. krema sertleştirici
- çilek
- hazır çikolata sosu(yeteri kadar süt)
YAPILIŞI:
- Kek için yumurta ve şekeri 5 dk. şeker eriyinceye kadar çırpın.Daha sonra sütü,kakoyu(2-3 dk çırpın),elenmiş unu,vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin.Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün 170 derecede 30 dk pişirin(kürdan testinden geçirin)Fırından çıkardığınız keki 1 saat kadar soğutun,kalıptan çıkarın 2'ye bölün ve aralarını sütle ıslatın.
- Krem şantiyi ben hafif seviyorum, o yüzden fazla süt kullandım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
- Arasına şanti ve çilek,en üstede şanti ve çilek koyduktan sonra,önceden yapıp soğuttuğunuz çikolata sosunu dökün ,işte kolay pastanız hazır.. AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder