MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 3 kah.fin. şeker
- 3 kah.fin. un (yarım fincan fazla un koyarsanız sanırım kabarır)
- 1 kah.fin süt
- kabartma tozu, vanilya(birer paket)
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şeker önce 5 dk.çırpılır(her zaman olduğu gibi)diğer malzemeler katılır,yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür 170 derecede pişirilir.İlk 20 dk. fırının kapağı açılmaz.
- Krem şanti istenilen kıvamda çırpılır(ben hafif olması için sütü yarım br.fazla koyup,krema sertleştiriciyle kavamını tuturuyorum)Dolapta soğutulur,fırından çıkan kek soğutulduktan sonra yarım br. sütle ıslatılır ve üzerine krema döşenir.(Kelepçeli kalıbın alt tarafını çıkarın ama yan tarafı kalsın ki jöleniz etrafa yayılmasın.)
- Üzerine çilekler dizilir.2 paket tart jöle tarife göre pişirilir,biraz soğutulur (1,5-2 dk karıştırılarak)çileklerin üzerine yavaşça dökülür.Bir gece dolapta bekletilir,afiyetle yenir.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder