Sütlaç; hafif, lezzetli, geleneksel bir tatlı....Tarçın; mutluluk veren baharat. Güzel bir ikili....
MALZEMELER:
- 1 kilo süt
- 1.5 çay br. pirinç
- 2.5 su br. şeker
- 3 yk . pirinç unu
- 5 su br. su
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Pirinçleri yakayın ve süzün, 5 su br. suyla pişirmeye başlayın.Pirinçler iyice patlayıp,suyunu çekene kadar pişirin(iyi pişmesi çok önemli,içine şeker girince pirinçler biraz sertleşiyor onu hesaba katın.)
- daha sonra sütünü ilave edin,kaynayana kadar arada bir ,kaynadıktan sonra sık sık karıştırarak pişirin,(15 dk)Pirinç ununu 1 su br. soğuk suyla ezin,içine dökmeden evvel sütten biraz bardağa döküp ılıklaştırın,daha sonra yavaş yavaş ilave edin, 10 dk da kıvamını alması için kaynatın, en son şekerini katın 1 taşım kaynatın, vanilyasınıda ekleyip kaselere boşaltın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder