Hem kolay hem lezzetli bir tarif daha....Kendi ağlayan yerken güldüren pasta.
MALZEMELER:
- KEK İÇİN:
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su br süt
- krem şanti+1 su br süt
- 1 paket çikolata sosu+2,5 su br süt
YAPILIŞI:
- Yumurtaları bir kaba kırın,üzerine tozşekeri ilave edin mikserle 5 dk.çırpın.Arkasından kakaoyu ve sütü katıp 2 dk daha çırpın.En son elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip hepsini karıştırın.
- Harcınızı, yağlanmış kare borcama dökün.Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında, kürdan testinden temiz çıkana kadar pişirin. (ilk 20 dk fırının kapağını açmayın)
- Fırından çıkartıp kekinizi 15 dk dinlendirin,daha sonra sütünüzle kekin her tarafını ıslatın.
- Daha önce çırpıp soğuttuğunuz kremşantiyle her yerini kaplayın.
- Çikolata sosunuda tarifine göre pişirip soğutun servis sırasında kekleriniz üzerinde dökün.AFİYET OLSUN.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder