Malzemeler:12 tart için;
- 75 gr. margarin
- 1 yumurta
- 1 su br. pudra şekeri
- 1 vanilya
- aldığı kadar un
kreması:
- 3 su br. süt
- 3 yk. un
- 4 yk. şeker
- vanilya
üst malzemesi:
- meyva
- tart jöle( ben dr.oetker'inkini kullanıyorum)
yapılışı:
- Yumuşak margarin,yumurta, şeker ve vanilya biraz yoğrulur.Yavaş yavaş un ilave edilir,yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur bezelere ayrılır,merdane yardımıyla küçük hamurlar açılır.
- Tart kalıpları yağlanır,hamurlar içine yerleştirilir,kenarlarından fazla gelen hamurlar bıçak yardımıyla kesilir.180 derecede 15 dk.(üzeri hafif pembeleşene kadar)pişirilir.
- Kreması için olan bütün malzemeyi tencereye alın.(krema pişmeden blendırdan geçirirseniz kremanız çok pürüzsüz olur)Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Altını kapatın ve soğutun.
- Kalıptan çıkartılan hamurların içine kremadan konur.(çok fazla doldurmayınki meyva ve jöleye yer kalsın)
- Üzerine istediğiniz meyvayı koyun.Tart jöleyi tarifindeki gibi pişirin üzerine dökün.....AFİYET OLSUN!!!!!!!
TARTLARIN FIRINA GİTMEDEN ÖNCEKİ HALİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder