Zeytinyağlı sarma
- malzemeler:
- 2 su br. pirinç
- 1 kuru soğan
- yarım çay br. dolmalık fıstık
- 1 çay br. kuş üzümü
- nane,tarçın,tuz, pul biber,karabiber,2 kesme şeker
- 250 gr. yaprak
- 1 çay br. zeytinyağ
Yapılışı:
- yağı bir tencereye alın,üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.Dolmalık fıstığıda ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ilave edin,2 su br. suyla diri olarak pişirin.
- Pirinç suyunu çekince baharatlarını,sıcak suda 15 dk.beklettiğiniz kuş üzümünü ekleyip soğumaya bırakın.
- Yapraklarınız salamuraysa 3 defa soğuk suda yıkayın 15 dk.sıcak suda bekletinki fazla tuzu çıksın.
- Daha sonra marifetinizi gösterin ve yaprakları ince ince sarın....
- Tencerenin içine de yarım çay br. zeytinyağ gezdirin,dolmaları 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve pişirin........Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder