Bu yemeği etlede yapmanız mümkün, iki şekilde de çok lezzetli oluyor.Misafirleriniz için çok ideal bir yemek,deneyin derim...
MALZEMELER:
- KREP İÇİN:6 adet
- 2 yumurta
- 1 su br. süt
- 1 su br. un
- tuz
- TAVUK SOTE İÇİN:
- 2 tavuk göğsü
- 1 kuru soğan
- 3 çarliston biber
- 1 yk salça
- 2 domates
- tuz,karabiber
- BEŞAMEL SOS İÇİN:
- 2 yk tereyağ
- 2 yk un
- 1,5 su br süt
- tuz
- kaşar rendesi
YAPILIŞI:
- Krep için gerekli olan bütüm malzemeyi mikserle çırpın bozadan daha cıvık bir kıvamda olsun(süt ilavesi yapabilirsiniz)Tavaya bir kepçe dökün çevirerek her yere yayılmasını sağlayın.Yağsız tavada altlı üstlü pişirin.
- Tencereye 3 yk sıvı yağ koyun kızdırın,üzerine yemeklik doğradığınız soğanı katıp kavurun.İnce doğradığınız biberleride ilave edip kavurmaya devam edin.Salçayı,küp doğranmış tavuk etlerini ekleyip tavuklar suyunu çekinceye kadar pişirin.
- En son küp doğranmış domates ve baharatlarını ekleyin 1 çay br. kadarda su ekleyip pişirin.
- Krepleri tepsiye koyun ortasına bu harçtan 2 yk koyun ve 4 kenarını ortada buluşturup kürdanla tuturun.
- Beşamel sosunuda yağ ve unu kavurup,yavaş ilave ettiğiniz süt ile pişirin.
- ters çevirdiğiniz kreplerin üzerine 1 yk kadar beşamel sos döküp kaşar rendesiyle fırına verin. Kaşar eridiğinde çıkarıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder