3 Mayıs 2009 Pazar

SALÇALI BİFTEK

Salçalı biftek

MALZEMELER:
  • 6 parça biftek
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yk. salça
  • tuz,kekik,karabiber

YAPILIŞI:

  • Biftekleri 2 yk. sıvıyağ kızdırılmış tencerede,renkleri değişene kadar kızartın.Daha sonra salçasını katın biraz kavurun,soğanı ve sarımsağı doğramadan bütün olarak etlere ilave edin.
  • İçine 1 su br. kadar su koyun ve düdüklünün kapağını kapatın.10-15 dk pişirin, en son baharatlarını ve tuzunu ekleyin,tam olarak yumuşamamışsa 5 dk.daha ocakta kaynatın(düdüklünün kapağını kapatmadan), sosu koyulaştıktan sonra sıcak servis yapın.AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok: