22 Temmuz 2009 Çarşamba

ŞEKER HAMURU

Sanata olan saygım bir kez daha arttı,özellikle şeker hamurundan pastalar yapıp onları sata bilen arkadaşlara..... Valla tebrikler,hadi heykeltraş eserini yapıyor ve o sonsuza kadar öyle kalıyor,ama bu iş kolay değil,sen o kadar yap saatlerini ver bir lokmada bitsin...:)))
Şaka tabi ama hayranlığımın arttığı kesin.

Ayşe yaman 'dan aldığım tarifle marshmalowlu(yazması bile zor) şeker hamuru yaptım.Ve çok güzel oldu..Sonunda benimde nur topu gibi bir şeker hamurum oldu.Yaklaşık 2-3 senedir bu şeker hamurunu duyar,bloglarda resimlerini görür nasıl bi şeydir,kıvamı nasıl ,nasıl şekil verilir diye merak eder dururdum.Ve hep te o şeker hamuruyla yapılmış pastalara bakar "ayy benimde olsada bende yapsam" derdim.Ve sonunda oldu inş. o çok beğendiğim pastalardanda yapacağım,bu kurabiyeler şimdilik ön hazırlık.

Kimsenin hevesini kırmiyim,böyle şeyleri sevenler mutlaka denesinler,sadece acizane bir kaç öğüt verebilirim:)
İlk olarak hamuru,kurabiyeyi ve modellemeyi bir günde yapmayın.Yaparsanız benim gibi hem beliniz hem boynunuz tutulur.(hayır ,kendi zevkim için yaptığımdan yakınamıyomda...)
İkinci olarak çocuklarınız okuldayken filan yapın,yoksa

-anne bunu yiyibilirmiyim

-esma önce kurabiyenin üzerine yerleştirelim sonra yicez

-ama lütfen çok güzel.....

-iyi ye :(

gibi bir çok konuşmaya maruz kalıp modelleriniz güme gide bilir.

Üçüncü olarak akşam yemeğinizi bu işe kalkışmadan yapın,yoksa pestiliniz çıkmış şekilde biraz zor oluyor.Laf çok uzadı işte tarif:

Orjinal tarif için ayşeyaman.blogspot.com'da uğraya bilirsiniz,benim tarifim oradakini yarım ölçüsü.
Bim'dem 2 paket haribo chamallows alın beyaz ve pembe olanları ayırın,beyazlardan 4 su br. kadarını cam kaseye koyun.

Malzemeler:
  • 3,5-4 su br. marsmallow
  • 2 yemek k.su
  • 1 çimdik tuz
  • 500 gr. pudra şekeri

Yapılışı:

  • Marshmallowlarınızı cam bir kaseye koyun microdalganın m.high bölümüne getirin(benimkinde derece yazmıyor ama sanırsam 600 watt)2 dk.getirin ve çalıştırın 30 saniye sonra çıkarın ve karıştırın,her 30 saniyede bir çıkarıp karıştırın,bu şekilde eritin.
  • Eriyen marshmalowlarınıza su, tuz ve şekerin yarısını katın(2 dk bekleyin soğusun yoksa benim gibi eliniz yanabilir)ve yoğurmaya başlayın,yavaş yavaş diğer şekeride ekleyerek hamurunuzu oluşturun.
  • İstediğiniz renklerle renklendirin üzerine biraz margarin sürüp streçle sarın 1 gece oda ısısında bekletin(bu şekilde 15 gün sağlam durabiliyormuş)






Hiç yorum yok: