22 Aralık 2008 Pazartesi

Kaburga Dolması

kaburga tuz ve karabiberle ovulur.İçine çok az pişirilmiş,pilavla karıştırılmış et ve badem kavurması konur.Ağzı yorgan iğnesi ve kalınn bir iple dikilir.Baharatçılarda bulabilirseniz kaburga baharatıyla tatlandırdığınızda çok lezzetli oluyor.


Üzeri 2 yk. salça ve 1 kase yoğurtla kaplanır.Derin bir tencereye yarım paket margarin ve 1çay br. sıvıyağ konur iyice kızdırılır.
Kaburga altlı üstlü iyice kızartılır,üzerine sıcak su konur ve pişmeye bırakılır.2 saat pişirildikten sonra 15 dk.fırnda kızartılır.Ve afiyetle yenir.
























1 yorum:

Adsız dedi ki...

artık kuru pilavla geçiştiremezsin pazar akşamını.hem bir resim telifi alacağımız da var artık.(yanlız küçük bir detay var.bizim kadroya öyle kuzu kaburgası olmaz.artık bi dana falan doldurursun.)