3 Aralık 2008 Çarşamba

Kuru ve ekşili dolma


Bu tarifi kayınvalidemden öğrendim,O tabiki daha güzel yapıyor ama bende İstanbul içinde iyi yapanlardan olduğumu düşünüyorum.
Malzemeler:
1 sıra kurutulmuş patlıcan
1 sıra kurutulmuş biber dolması
isteğe göre yaprak
içi için:
2 su br. pirinç
300 gr. koyun eti
2 domates
2 sivri biber
yarım demet maydonoz
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. karabiber
1 tatlı k. kırmızıbiber
yarım su br. sıvıyağ
1 kuru soğan
4 yemek k.salça
pişirirken kullanmak için:
1 su br. tane sumak
50 gr. margarin
Yapılışı:
B ir tencerede 1 lt. kadar su kaynatın biber ve patlıcanları suya atın,15 dk. haşlayın (kısıkta)yumuşayınca süzün ve soğutun.İçi için soğanı yemeklik doğrayın üzerine kuşbaşından daha minik doğranmış parça etlerini,pirinci ve diğer malzemeleri katın.İyice karıştırın,patlıcan ve biberleri doldurun,içindekilerin dökülmemesi için birbirinin içine geçirin ve tencereye yerleştirin.
ayrı bir yerde 1 lt. su kaynatın ve sumağı içine atın 20 dk.bekleyin.Çıkan pembe suyu tencereye bir süzgeç yardımıyla dökün.Üzerine bir tabak koyun margarini de katın yaklaşık olarak 1 saat kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok: