5 Ocak 2009 Pazartesi

Betül'ün menüsü

Kremalı Milföy
Bu tarif benim kurtarıcı tariflerimdendir.Hem görünümü şık hemde çok lezzetli ve ayrıcada hazırlanması kolay.Biraz el oyalıyor ama içinde çok malzeme olmadığı için yinede pratik sayılır.

Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
3 su br. süt
3 yk.(tepeleme) un
5 yk.şeker
50 gr. margarin
1 yumurta


Yapılışı:
Milföyler 4'e bölünür yğlanmış farın tepsisine dizilir,200 derecede pişirilir.
Pişen milföyler yanlamasına 2'ye kesilir.
Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine un ilave edilir ve kavrulur.Üzerine süt ve şeker katılır(bu aşamada biraz topaklanma oluyor o sorunu el blendırı yardımıyla çözebilirsiniz) içine yumurta sarısıda katılır,karıştırarak pişirilir.Ayrı bir kapta yumurta beyazına 1 yk şeker ilave edilir mikserle kar haline getirilir,pişmiş kremaya katılır.Milföylerin aralarına 1 ' er kaşık konur ve kapatılır.Soğuyunca pudra şekeriyle servis yapılır.
Afiyet olsun................

VİŞNELİ TATLI (tarifi aşağıda)




Kardeşime davetliydik dün akşam.Amcamlar,babaannem ve amca çocukları bayağı kalabalıktık.Kardeşim 19 yaşında ve yeni evli olmasına rağmen çok iyi kalktı bu işin içinden..




Menümüzde




*Tavuklu pilav

*Lahana sarması

*Kıymalı bohça böreği

*Amerikan salatası

*Ağlayan pasta

*Vişneli tatlı

*Kremalı milföy

*Meyva vardı.




Vişneli Tatlı:


4 paket vanilyalı puding

5 su br. vişne suyu

5 su br. süt

2 paket kakaolu petibör bisküvi

üzeri için arzuya göre vişne



Yapılışı:


Bu ölçüler en büyük borcam için siz daha az yapmak isterseniz yarı yarıya azalta bilirsiniz ölçüleri.

2 paket pudingi arkasında yazan ölçülere göre pişirin(bizdekiler için 5 su br yetiyordu)

Borcamın en altına koyun.Üzerine robottan geçirip toz haline getirdiğiniz petibör bisküvileri koyun,kaşıkla düzeltin.Ayrı bir tencerede diğer 2 paket pudingi vişne suyuyla pişirin.Bisküvilerin üzerine yavaşça kaşıkla yayın,vişneyle süsleyip soğuyunca servis yapın. Çok hafif bir tatlı oluyor.

Hiç yorum yok: